Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Kléma byl obyčejná svině.

6 2
možnosti
Foto

Kdyby tomu tak bylo, tak by to bylo všechno velmi jednoduché.

0 0
možnosti
MB

Kléma a to období 50 let, patří k mega temným stránkám našich dějin. Už toho bylo popsáno mnoho ... Jen dodávám osobní zážitek mých rodičů - Opravdu depresivní pro kohokoliv, stačilo prosté zazvonění zvonku u dveří ... Panika... Žádný rozdíl mezi konáním fašistů, v době 2 světové války. Dokud se Komunisté vraždili mezi sebou, tak to ještě šlo. Jakmile se tam objevila matka - žena Horáková - Opravdu katastrofa ! ...

6 1
možnosti
Foto

To byla otázka velkých dějin, v těch malých si tehdy stěhovali ve velkém z vesnice do měst, hledali si byty a uplatnění, pořizovali nábytek, zkrátka bohatli.

1 7
možnosti
Foto

Místo vstoupit do diskuse, jsem omylem stlačil karmu. Hrúza !

2 0
možnosti
LB

Po únoru 1948 probíhaly čistky na všech mocenských a ideologicky důležitých pracovištích; byla odstraněna třetina důstojníků z povolání, z vysokých škol jen do května 1948 čtyři a půl tisíce studentů a stovka profesorů a docentů. Za "protistátní činnost" bylo před soud postaveno 29 tisíc občanů, před zemské soudy 9 tisíc, před okresní soudy 62 tisíc. Do táborů nucených prací bylo bez soudu odesláno 27 tisíc lidí. V průběhu kolektivizace bylo postiženo 35 tisíc rolníků a v souvislosti s likvidací malovýroby 16 tisíc živnostníků.

Jen od října 1948 do konce roku 1952 bylo vyneseno 233 rozsudků smrti, počet ukládaných rozsudků byl tak veliký, že procesy musely být odkládány. Ministerstvo spravedlnosti do zdůvodňovalo: "Dříve není odsouzení všech těchto případů možné, protože by se nám tresty smrti hromadily v krátkém časovém úseku".

Vítězství diktatury proletariátu a soudruha Gottwalda bylo dovršeno.

8 1
možnosti
Foto

Jenom k těm důstojníkům, měli jsme jich tolik, jako bychom měli armádu, která měla vyhrát bitvu u Kurska. Skutečně se domníváte, že jsme tak velkou armádu potřebovali a byli schopni uživit?

0 4
možnosti
JK

A soudruh Cvalín,rudý blábol z rudého mozku

8 1
možnosti
JH

J31o84s68e59f 19H82e81j31n50a

24. 11. 2016 15:58

Ve Vyškově se tradovala ještě za komunistů historka o opilci, který, když byl na šrot, vykřikoval, že za to může. Potom šepten dodával, že chodil v mládí chlastat s Gottwaldem a jednou ho zachránil od zmznutí. A Cvalíne, prozraďte nám, byla paní Marta registrovaná profesionálka, nebo jenom kvalifikovaná amatérka? Že si jí Kléma vzal až na příkaz starany?8-o

7 0
možnosti
IS

A, naše kádrová rezerva zabrousila do historie. Per to tam pod tlakem, chasníku. NO PASARÁN!!!

3 0
možnosti

Vaše reakce začínají být smrtící:-DDD

0 0
možnosti
MS

Vy (kovaní komanči) si připomínáte 120.výročí narození K.G. Nás ostatní z toho vynechte. :-/

7 1
možnosti
Foto

Prozatím to není státní svátek. Prozatím.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS